Wat denken jullie hiervan

Door ons en voor ons is het motto, dus heb je tips en/of opmerkingen. Laat het ons weten zodat we iedereen een beetje blij kunnen maken. :D
Fallout

Wat denken jullie hiervan

Berichtdoor Fallout » vr 03 jan 2014, 14:49

Hallo mannen en vrouwelijke meelezers,

Ik zelf loop met een idee te spelen en wat ik misschien verder wil uitwerken indien er voldoende animo is.
Daarnaast heb ik Smoothdoc het onzedelijke voorstel gedaan om binnenkort eens bij te kletsen.

Ik vind DutchAttraction erg stil, er gebeurd weinig spannends. Activiteiten zijn weinig, Nu zullen er uiteraard allerlei mastermind groepen zijn waar ik niet vanaf weet waar wel veel gepraat wordt?

Nu speel ik met het volgende idee en dat wil ik best verder uitwerken indien daar voldoende animo toe is.
Wij levensverbeteraars horen onszelf te verenigen en hoe kan je dat in mijn optiek beter doen dan een levendige officieele nationale vereneging, met regionale verenegingen.

Wat zou de activiteit van deze vereneging kunnen zijn:
- Sociale activiteiten: Borrels, Bijeenkomsten en what not
- Educatieve activiteiten: Denk hierbij aan bijvoorbeeld een eigen Toastmasters club, waarbij men leert presenteren in een vertrouwde deken zodat ook jij uiteindelijk kan stralen zodra je een presentatie moet geven of dat je de leidersschapskwaliteiten die je bezit ook weet te formaliseren.
- Begeleidings activiteiten: buddy-systeem, waarbij jullie groei ook in de gaten wordt gehouden
- Collectiviteitskortingen: We kunnen op deze wijze ook collectiviteitskortingen bedingen op allerlei zaken, zoals en niet beperkt tot bijvoorbeeld Sportschool kosten, Professioneel coachaanbod
- Een beter en interactievere website alleen voor leden, maar waarbij het lidmaatschap gewoon voor iedereen toegankelijk is. Man/vrouw, het is toch ontzettend tof als je je ideale vrouw gewoon van een dergelijke website kan trekken i.p.v. Tinder V(^^)

Uiteraard brengt dit kosten met zich mee. Hoeveel dit is durf ik echt op voorhand niet te bedenken.

Wat denken jullie hiervan en wat zou jij van een dergelijk iets vinden? Ik verwacht dat van de 6000 profielen die hier actief zijn er misschien nog 50 regelmatig terugkeren hoeveel van deze mensen zouden een dergelijke constructie zien zitten.

Ben benieuwd naar jullie reacties.

Groeten,

Wesley

JasperIIV
DA Groupie - Wannabee
Berichten: 242
Lid geworden op: vr 09 sep 2011, 15:12
Sarge locaties: Nederlands pracht en praal.
Locatie: Velp (Arnhem), Gelderland
Contacteer:

Re: Wat denken jullie hiervan

Berichtdoor JasperIIV » vr 03 jan 2014, 14:51

Klinkt veelbelovend. Afhankelijk van de kosten en locaties waar gehuisvest word zal ik hier zeker animo voor hebben!
Be your true and best self - JasperIIV

Fallout

Re: Wat denken jullie hiervan

Berichtdoor Fallout » vr 03 jan 2014, 15:07

JasperIIV schreef:Klinkt veelbelovend. Afhankelijk van de kosten en locaties waar gehuisvest word zal ik hier zeker animo voor hebben!


Het is nu nog een gedachtenspinsel en wat het moet kosten hangt natuurlijk ookaf van wat de verwachtingen v.d. leden zijn.

Wat zou jij een bedrag vinden wat je kunt "missen" en wat zou je daarvoor terug wensen?

Multiple
I <3 Keyboards 4 life
Berichten: 181
Lid geworden op: di 17 mei 2011, 20:51
Sarge locaties: Leiden, Den Haag, Haarlem, Amsterdam
Contacteer:

Re: Wat denken jullie hiervan

Berichtdoor Multiple » vr 03 jan 2014, 15:52

Fallout schreef:
Ik vind DutchAttraction erg stil, er gebeurd weinig spannends. Activiteiten zijn weinig, Nu zullen er uiteraard allerlei mastermind groepen zijn waar ik niet vanaf weet waar wel veel gepraat wordt?

Wat zou de activiteit van deze vereneging kunnen zijn:
- Sociale activiteiten: Borrels, Bijeenkomsten en what not
- Educatieve activiteiten: Denk hierbij aan bijvoorbeeld een eigen Toastmasters club, waarbij men leert presenteren in een vertrouwde deken zodat ook jij uiteindelijk kan stralen zodra je een presentatie moet geven of dat je de leidersschapskwaliteiten die je bezit ook weet te formaliseren.
- Begeleidings activiteiten: buddy-systeem, waarbij jullie groei ook in de gaten wordt gehouden

Wat denken jullie hiervan en wat zou jij van een dergelijk iets vinden? Ik verwacht dat van de 6000 profielen die hier actief zijn er misschien nog 50 regelmatig terugkeren hoeveel van deze mensen zouden een dergelijke constructie zien zitten.Paar punten lijken mij zeker interessant (met name het presenteren en leiderschap). De reden dat ik niet in een mastermind groep zit is omdat (en corrigeer me als ik het verkeerd heb) je per week/ per 2 weken/ per maand bij elkaar (moet?) komen, en het snel een verplichting wordt. Als je het hebt over regionale verenigingen, is dit dan niet hetzelfde als een mastermind groep?

Fallout

Re: Wat denken jullie hiervan

Berichtdoor Fallout » vr 03 jan 2014, 16:22

Multiple schreef:Paar punten lijken mij zeker interessant (met name het presenteren en leiderschap). De reden dat ik niet in een mastermind groep zit is omdat (en corrigeer me als ik het verkeerd heb) je per week/ per 2 weken/ per maand bij elkaar (moet?) komen, en het snel een verplichting wordt. Als je het hebt over regionale verenigingen, is dit dan niet hetzelfde als een mastermind groep?


Ik zou de focus op de bredere linie willen leggen niet alleen dus op versierkunsten - ik geloof sowieso dat vele van de hier aanwezige versierkunstenaars meer zouden mogen sleutelen aan het "totaal" pakketje dat zou in mijn optiek de mission statement worden van de vereneging in kwestie.

Ik zit niet in een mastermind groep maar mogelijk dat er een samenkomst 'verplichting' is (dit was bij de RSD inner circle wel zo heb ik me laten vertellen, toen men daarin verslapte viel de innercircle uit elkaar), het zou een vervanging/verbetering van kunnen zijn met inderdaad formelere regels en niet alleen lasten maar ook zeker lusten (denk aan professionele coaching van de groepen). Bij elkaar komen, al zou het 1 x per maand zijn, zou nimmer als een verplichting gezien moeten worden maar als een mogelijkheid om toffe verhalen te delen en geschiedenis te schrijven.
Daarnaast geld voor een mastermind groep (zover ik weet) dat er geen contributies worden gerekend.

Leiderschap kan je natuurlijk enorm ver strechen maar als je goede gezonde regionale vertegenwoordig hebt, zou je er zelfs aan kunnen denken dat uiteindelijk er met regionale bestuurders ook gewerkt gaat worden. Nu klinkt dat natuurlijk allemaal erg formeel, maar het gezamelijk belang is er dan allemaal verder door te komen en als Vereneging stel je jezelf wel bepaalde doelen en daar zie je als Bestuurder(s) natuurlijk op toe.
Denk hierbij ook aan de vertegenwoordiging van de vereneging tijdens netwerkborrels (ook een goede test, voor je sociale skills).

Ik vind dat het lidmaatschap niet zoals een ANWB lidmaatschap moet zijn. Je wordt lid, je betaald -> diensten levert op afroep basis... dit model kan werken maar ik vind dat je naast een alleen "take" ook een "give" functie hebt als lid... Toon maar aan dat je het waard bent om lid te zijn en het beste van jezelf maakt. Dit hoeft van mij echt niet elke week te zijn, maar ik denk dat 1 x per maand wel een minimum is.

Ik ben best bereid om hier tijd in te steken indien het voldoende animo kent. Echter ben ik wederom benieuwd... Wat zou jij voor zoiets maandelijks over hebben Multiple?

Indien je niet publiekelijk bekend wilt maken wat je uit wilt geven, mag je het ook in een PB doen (dit geld ook voor de eerdere posters).

T.
DA aan het verkennen
Berichten: 33
Lid geworden op: ma 16 dec 2013, 15:28
Contacteer:

Re: Wat denken jullie hiervan

Berichtdoor T. » vr 03 jan 2014, 18:13

Leuk idee fallout,

wat wel een struikelblok voor veel mensen zal vormen is denk ik de contributie.

Zelf vind ik een voordeel, ik denk dat er hierdoor een betere en serieuzere vereniging kan worden neergezet met leden die ook echt een commitment maken tot iets.

Als contributie zou ik ongeveer 50 Euro een redelijk bedrag vinden.

Daarnaast vind ik jouw mening van mannen/vrouwen vereniging interessant, zelf was ik namelijk gelijk van mening dat het 'man only' zou moeten zijn. Al zijn er natuurlijk tal van zaken waarbij vrouwen ons ook goed kunnen helpen in onszelf verbeteren!

Leuk idee dus!

T.

Fallout

Re: Wat denken jullie hiervan

Berichtdoor Fallout » vr 03 jan 2014, 18:50

T. schreef:wat wel een struikelblok voor veel mensen zal vormen is denk ik de contributie.

Dit toont dan ook direct aan wat het grootste gebrek is bij de "PUA"'s men wil het allemaal gratis... Helaas kom je met gratis vaak niet erg ver.

T. schreef:Zelf vind ik een voordeel, ik denk dat er hierdoor een betere en serieuzere vereniging kan worden neergezet met leden die ook echt een commitment maken tot iets.

Zonder give & take wordt een dergelijke

T. schreef:Als contributie zou ik ongeveer 50 Euro een redelijk bedrag vinden.

Even ter verificatie: per dag, per week, per maand, per kwartaal, per jaar? (Ik gok per maand, maar wil het even controleren)

T. schreef:Daarnaast vind ik jouw mening van mannen/vrouwen vereniging interessant, zelf was ik namelijk gelijk van mening dat het 'man only' zou moeten zijn. Al zijn er natuurlijk tal van zaken waarbij vrouwen ons ook goed kunnen helpen in onszelf verbeteren!

Ik zie niet in waarom het niet een vereneging voor gelijkgestemde mag zijn. Ik heb in het verleden dames mogen coachen die met dezelfde proble.men kampten omdat zij bi-seksueel waren en dus niet wisten hoe ze vrouwen aanmoesten spreken. Ze wisten netzoals de mannen welke ik in het verleden gecoached heb niet wat ze moesten zeggen.

T. schreef:Leuk idee dus!

Thanks. Nu hopen dat er voldoende animo is voor realisatie.

Lilo
I <3 Keyboards
Berichten: 106
Lid geworden op: zo 23 jan 2011, 17:47
Sarge locaties: Amsterdam
Contacteer:

Re: Wat denken jullie hiervan

Berichtdoor Lilo » vr 03 jan 2014, 19:03

Ik vind het een goed idee. Voor mensen die zich op diverse gebieden willen ontwikkelen (waaronder ik), zou dit een mooie uitkomst zijn. En hiermee kan je elkaar heel goed stimuleren.

En ik denk dat het betalen van contributie juist wel zou kunnen werken. Misschien trek je dan niet zoveel mensen aan als je zou willen, maar de mensen die zich hiervoor aanmelden, nemen dit wel serieus en dat is wat je eigenlijk wilt hebben. Want zeg nou zelf, je gaat geen x bedrag betalen om er uiteindelijk geen klote mee te doen.
"Grootsheid zit niet in een medaille, maar in volhouden en doorzetten"
"Je leven wordt niet bepaald door je verleden, maar door de keuzes die je maakt"

T.
DA aan het verkennen
Berichten: 33
Lid geworden op: ma 16 dec 2013, 15:28
Contacteer:

Re: Wat denken jullie hiervan

Berichtdoor T. » vr 03 jan 2014, 19:17

per jaar

Multiple
I <3 Keyboards 4 life
Berichten: 181
Lid geworden op: di 17 mei 2011, 20:51
Sarge locaties: Leiden, Den Haag, Haarlem, Amsterdam
Contacteer:

Re: Wat denken jullie hiervan

Berichtdoor Multiple » vr 03 jan 2014, 19:21

T. schreef:per jaar


Lijkt me onrealistisch als je alle dingen wil doen die staan beschreven

Fallout

Re: Wat denken jullie hiervan

Berichtdoor Fallout » vr 03 jan 2014, 19:56

Multiple schreef:
T. schreef:per jaar


Lijkt me onrealistisch als je alle dingen wil doen die staan beschreven


Ik denk dat je daar spot-on bent Multiple.

@Multiple: Wat zou jij ervoor over hebben?
@Lilo: Wat zou jij ervoor over hebben?

TFB
Zoekt een hobby
Berichten: 632
Lid geworden op: zo 09 sep 2012, 13:40
Sarge locaties: Den Bosch, sta ook open voor andere plaatsen.
Locatie: Noord-Brabant
Contacteer:

Re: Wat denken jullie hiervan

Berichtdoor TFB » vr 03 jan 2014, 20:02

Multiple schreef:De reden dat ik niet in een mastermind groep zit is omdat (en corrigeer me als ik het verkeerd heb) je per week/ per 2 weken/ per maand bij elkaar (moet?) komen, en het snel een verplichting wordt. Als je het hebt over regionale verenigingen, is dit dan niet hetzelfde als een mastermind groep?


Het verplicht komen is inderdaad aan de orde bij een aantal Mastermind-groepen.

Ik zelf heb bij Mastermind Den Bosch gezeten, maar deze is momenteel niet meer actief en heb gehoord dat een aantal oud-leden nu een groep in Tilburg hebben. Het werd zeer gewaardeerd wanneer je er elke keer bij was.

BBOT/BadBoyofTao van het forum heeft er een (of meerdere) in Utrecht, ook daar is vereist dat je er elke week bent. (Of je moet een goede reden hebben)

De reden hiervan is waarschijnlijk dat het niet zomaar een inloopavondje is, maar een groep waarbij mensen zich serieus op hun doelen richten.
Bijna iedereen wil zijn wat ie worden wil, maar mijn wil dat is dat ik wil worden wat ik zijn wil.

Interesse in de onofficiële DA-textgame whatsappgroep? Stuur mij een pb!

Lilo
I <3 Keyboards
Berichten: 106
Lid geworden op: zo 23 jan 2011, 17:47
Sarge locaties: Amsterdam
Contacteer:

Re: Wat denken jullie hiervan

Berichtdoor Lilo » vr 03 jan 2014, 20:13

Fallout schreef:
Multiple schreef:
T. schreef:per jaar


Lijkt me onrealistisch als je alle dingen wil doen die staan beschreven


Ik denk dat je daar spot-on bent Multiple.

@Multiple: Wat zou jij ervoor over hebben?
@Lilo: Wat zou jij ervoor over hebben?
Pffff, daar vraag je mij wat. Ik zou het op dit moment echt niet weten.
"Grootsheid zit niet in een medaille, maar in volhouden en doorzetten"
"Je leven wordt niet bepaald door je verleden, maar door de keuzes die je maakt"

TFB
Zoekt een hobby
Berichten: 632
Lid geworden op: zo 09 sep 2012, 13:40
Sarge locaties: Den Bosch, sta ook open voor andere plaatsen.
Locatie: Noord-Brabant
Contacteer:

Re: Wat denken jullie hiervan

Berichtdoor TFB » vr 03 jan 2014, 20:27

Fallout schreef:Ik vind DutchAttraction erg stil, er gebeurd weinig spannends. Activiteiten zijn weinig


Mee eens!

Nu speel ik met het volgende idee en dat wil ik best verder uitwerken indien daar voldoende animo toe is. Wij levensverbeteraars horen onszelf te verenigen en hoe kan je dat in mijn optiek beter doen dan een levendige officiële nationale verenging, met regionale verengingen.


Dit klinkt heel mooi, maar wat bedoel je met officieel?

Ik zou de focus op de bredere linie willen leggen niet alleen dus op versierkunsten - ik geloof sowieso dat vele van de hier aanwezige versierkunstenaars meer zouden mogen sleutelen aan het "totaal" pakketje dat zou in mijn optiek de mission statement worden van de vereneging in kwestie.


Awesome!

Ik vind het een heel goed idee.

En de prijs? 50 euro voor een jaar is inderdaad niet zoveel. En 50 per maand word dus 600 euro per jaar, en dat vind ik dan wel weer een ''dure grap'' eerlijk gezegd. Toch ligt het eraan hoeveel je ervoor krijgt.
Bijna iedereen wil zijn wat ie worden wil, maar mijn wil dat is dat ik wil worden wat ik zijn wil.

Interesse in de onofficiële DA-textgame whatsappgroep? Stuur mij een pb!

Fallout

Re: Wat denken jullie hiervan

Berichtdoor Fallout » vr 03 jan 2014, 20:55

TFB schreef:Dit klinkt heel mooi, maar wat bedoel je met officieel?

Ik bedoel dat het dus een echte vereneging wordt, met statuten een formeel bestuur. Algemene ledenvergaderingen etc. Alles wat erbij hoort dus.
De regionale verenegingen kunnen daarna later gevormd worden,

TFB schreef:Ik vind het een heel goed idee.

Bedankt voor je enthiousiasme!
TFB schreef:En de prijs? 50 euro voor een jaar is inderdaad niet zoveel. En 50 per maand word dus 600 euro per jaar, en dat vind ik dan wel weer een ''dure grap'' eerlijk gezegd. Toch ligt het eraan hoeveel je ervoor krijgt.


Ik durf echt nog geen inschatting te doen, wat een "reeele" prijs zou worden. Ik verwacht dat dit ergens tussen de €25-50,- zal zijn voor het 1e jaar - afhankelijk van het initieel ledenaantal (waarbij er ook rekening gehouden moet worden met kosten voor notaris, statuten etc... dus reken jezelf niet te snel rijk, dat is sowieso ook niet de bedoeling).
Het lijkt me logisch dat tijdens de algemene ledenvergadering netjes de contributie van volgend jaar wordt vastgesteld (dit zou je ook netjes in je statuten deponeren). Het is tenslotte ook belangrijk dat een Vereneging kwaliteit levert aan haar leden.

Gewoon alles goed geregeld dus. Dat vind ik namelijk belangrijk.

Gr. W

Multiple
I <3 Keyboards 4 life
Berichten: 181
Lid geworden op: di 17 mei 2011, 20:51
Sarge locaties: Leiden, Den Haag, Haarlem, Amsterdam
Contacteer:

Re: Wat denken jullie hiervan

Berichtdoor Multiple » vr 03 jan 2014, 21:30

Fallout schreef:
Multiple schreef:
T. schreef:per jaar


@Multiple: Wat zou jij ervoor over hebben?
@Lilo: Wat zou jij ervoor over hebben?


Het hangt er vanaf hoe het eruit gaat zien

Wat zou de activiteit van deze verenging kunnen zijn:
- Sociale activiteiten: Borrels, Bijeenkomsten en what not
- Educatieve activiteiten: Denk hierbij aan bijvoorbeeld een eigen Toastmasters club, waarbij men leert presenteren in een vertrouwde deken zodat ook jij uiteindelijk kan stralen zodra je een presentatie moet geven of dat je de leiderschapskwaliteiten die je bezit ook weet te formaliseren.
- Begeleidings activiteiten: buddy-systeem, waarbij jullie groei ook in de gaten wordt gehouden
- Collectiviteitskortingen: We kunnen op deze wijze ook collectiviteitskortingen bedingen op allerlei zaken, zoals en niet beperkt tot bijvoorbeeld Sportschool kosten, Professioneel coachaanbod
- Een beter en interactievere website alleen voor leden, maar waarbij het lidmaatschap gewoon voor iedereen toegankelijk is. Man/vrouw, het is toch ontzettend tof als je je ideale vrouw gewoon van een dergelijke website kan trekken i.p.v. Tinder V(^^)


Als je het voor elkaar weet te krijgen om maandelijks sprekers te uit te nodigen, coaching te geven op maat (dus echt goede coaching, wat zeker niet altijd het geval is!), evenementen in een bredere context dan alleen pua... dan vraag ik me af of je het met 50 euro per maand gaat redden. Of ik dat er zelf voor over zou hebben... Ik zou het maandelijks willen bekijken of ik zou deelnemen, en dus betalen voor een evenement. Maar dat haalt natuurlijk het hele idee van een vereniging weg en brengt een hoop onzekerheid mee voor de organisatie. Ik ben wel benieuwd hoe andere mensen hier over denken?

Fallout

Re: Wat denken jullie hiervan

Berichtdoor Fallout » vr 03 jan 2014, 21:50

Multiple schreef:Als je het voor elkaar weet te krijgen om maandelijks sprekers te uit te nodigen, coaching te geven op maat (dus echt goede coaching, wat zeker niet altijd het geval is!), evenementen in een bredere context dan alleen pua... dan vraag ik me af of je het met 50 euro per maand gaat redden. Of ik dat er zelf voor over zou hebben... Ik zou het maandelijks willen bekijken of ik zou deelnemen, en dus betalen voor een evenement. Maar dat haalt natuurlijk het hele idee van een vereniging weg en brengt een hoop onzekerheid mee voor de organisatie. Ik ben wel benieuwd hoe andere mensen hier over denken?


De vereneging zou geen aan-uit-module worden. Gewoon je wordt lid voor minimaal een jaar, met de bijkomende plichten en rechten (o.a. stemrecht tijdens een ALV).

Juist door een collectiviteitsmodel kunnen interessante lessen aangeboden worden dat betekend inderdaad een commitment. Ik denk dan ook dat er bijvoorbeeld 4 (per kwartaal) interessante speaches gegeven worden waarop je je kan opt-innen zonder geld ervoor te betalen dus. Waarbij er een verplichting is tot het volgen van 2 cursussen per jaar bijvoorbeeld.

Het wordt niet en en en en. Je zult het moeten zien als een geslaagd model van mindgroeps en inner circles waarbij er dus wel coaching voorbij komt het allemaal deel uitmaakt van gewoon een jaarprogramma, echter moet je het ook weer niet zien als een jaarprogramma want dan zou je na een jaar veel verloop kennen en dat is ook niet gezond voor een dergelijke vereneging... + je kan jezelf afvragen hoe erg je veranderd bent na een jaar.

De coaching waar ik nu aan denk is wel ook een buddy-systeem zodat je samen groeit daarnaast met professionele coach ondersteuning.

Gr. W


Terug naar “Aankondigingen, opmerkingen en verzoeken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten