Reglement voor Leden van DutchAttraction.nl

Door ons en voor ons is het motto, dus heb je tips en/of opmerkingen. Laat het ons weten zodat we iedereen een beetje blij kunnen maken. :D
Jeffrey BlazTer
Kom ik nog wel uit mijn pc stoel ?
Berichten: 2287
Lid geworden op: do 03 dec 2009, 16:31
Sarge locaties: Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht
Twitter url: http://schoolofseduction.nl
Skype: jeffreygrune
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Reglement voor Leden van DutchAttraction.nl

Berichtdoor Jeffrey BlazTer » wo 09 dec 2009, 11:27

Allen,

Vanaf 8 Februari 2011 is er een nieuw reglement actief op DutchAttraction.nl, dit reglement heeft alleen betrekking op de reclame. Onderstaande "richtlijnen" zijn nog steeds actief.

Reclame dien je aan te melden bij de beheerder SmoothDoc. In overleg stelt hij dan een vergoeding vast. Dat mag ook door substantiële bijdragen op het forum door middel van het schrijven van goede en leerzame post en het geven van advies en helpen van leden van dit forum. Een link naar je site is zeker toegestaan. Ik wens wel een link naar DutchAttraction retour.

Openers en Routines:
Ik zag al een paar berichten voorbij komen met meerdere openers of routines in 1 bericht.
Probeer voor elke opener, routine, etc. een apart bericht te maken.

Op deze manier kan een lid specifiek per opener/routine reageren. In plaats van alles door elkaar net zoals enkele andere fora.
Zo houden we de fora netjes en overzichtelijk. :D


Post in het Nederlands
Het is een Nederlandse community dus probeer alles in het Nederlands te plaatsen. Ook werken sommige Engels openers, stories niet in het Nederlands. Daarom kopieer en plak niet zomaar. Neem je tijd en pas de tekst aan in het Nederlands


Respecteer elkaar
Heb respect voor elkaar. Ik weet dat sommige mensen routines afzweren maar heb respect voor iedereen, als jij iets niet goed vindt betekend niet dat dat voor iedereen geldt.
Je mag hier veel doen maar als je elkaar respectloos behandeld, dan wens ik je veel plezier en zeg ik toedols :D


Promoten
Je mag hier promoten, denk aan feesten, bedrijven, meetings, seminars, etc, etc.
Maar doe dit alleen in het gedeelte waarvoor het bestemd is, namelijk in de categore "De Community" (onderaan het forum)


Stel je even voor
Nu hoor ik jullie denken "er staat toch 4 regels" :lol:
Nou dit is ook geen regel, maar het is wel zo netjes om te doen :D


Alvast bedankt,
BlazTer

Gebruikersavatar
Saint
I <3 Keyboards
Berichten: 114
Lid geworden op: wo 09 dec 2009, 08:54
Contacteer:

Re: Lees even deze 4 simpele regeltjes.

Berichtdoor Saint » di 21 sep 2010, 15:09

Post in het Nederlands
Het is een Nederlandse community dus probeer alles in het Nederlands te plaatsen. Ook werken sommige Engels openers, stories niet in het Nederlands. Daarom kopieer en plak niet zomaar. Neem je tijd en pas de tekst aan in het Nederlands


Ik wil niemand de les lezen, regels aan zijn broek hangen of iets dergelijks maar, lees je post even na voor dat je hem neer kwakt.
Leestekens, correct taal gebruik en zinsbouw zorgen ervoor dat men ook daadwerkelijk snapt wat er gepost wordt.
Tuurlijk kunnen kleine typo's gemaakt worden maar een zin verhaal vol kan door jezelf al teruggevonden worden.

Paar tips: "Ik deed lopen" --> "Ik liep"
"Ik versteef" --> "Ik verstijfde"
"Ik werdt" --> "Ik werd"

Het is niet mijn intentie om iemand onderuit te halen in welke vorm dan ook, maar lees je post even na, een kleine moeite en het scheelt ontzettend veel.

EDIT: Verwijder deze post na verloop van tijd (x aantal dagen of uur).

Gebruikersavatar
SmoothDoc
Beheerder
Berichten: 2356
Lid geworden op: do 10 dec 2009, 10:42
Skype: SmoothDoc1
Contacteer:

Re: Lees even deze 4 simpele regeltjes.

Berichtdoor SmoothDoc » di 11 jan 2011, 20:24

Hai Mr Hyde,

Heel goed hoor.

Een andere tip voor jou en andere mensen. Probeer maximaal 1 bijzin te gebruiken. Dat maakt het ook begrijpelijker voor veel mensen.

Jij hebt de neiging om heel veel bijzinnen te gebruiken. Terwijl je het ook allemaal kan zeggen met maximaal 1 bijzin. Is op zich niet erg. Is een teken van intelligentie. Net zoals in jezelf praten trouwens.

Hier wat voorbeelden uit jouw tekst.

Vandaar deze wanhoopspoging om binnen een redelijk aantal woorden de basisprincipes te vermelden die antwoord moeten geven op de vraag

Het idee erachter is dat iedereen die een FR/LR of andersoortig verhaal wil posten, hieruit wat tips en informatie kan putten.

Niet alleen betekent dit dat het niet voor iedereen direct vanzelf gaat, maar het betekent ook dat iedereen het kan leren.

Vaak zijn dit verhalen met een duidelijke structuur en opgeschreven zoals je al jaren leert bij Nederlands.

Ik hoef nu natuurlijk niet veel elementen te introduceren, maar zonder die eerste alinea zou je langer na moeten denken wat nu het idee is van dit verhaal.

Wanneer je een onderwerpje hebt afgerond, komt het moment dat je op die entertoets druk(T ai, spelfout) en een nieuw onderwerpje begint.

En het wordt steeds erger bij jou. Je eindigt echt met 3 zinnen, waarvan je er 8 bijzinnen in weet op te nemen.

Ik hoop dat deze post nuttig is geweest voor degenen die niet goed wisten hoe ze een verhaal op papier konden krijgen. Ik hoop stiekem nog meer dat mensen daadwerkelijk deze punten overnemen en de reports in niveau enigszins omhoog gaan, zodat ik alles weer wil lezen. Het niveau schommelt nu heel erg, maar als mensen je post wegklikken omdat het niet goed wegleest, kun je deze vaardigheden wellicht ook gebruiken in je studie- of werkgerelateerde schrijven.

Je zou er bijvoorbeeld ook van kunnen maken.

Ik hoop dat deze post nuttig is geweest. In speciaal voor degenen die niet goed wisten hoe ze een verhaal op papier moeten krijgen. Ik hoop stiekum nog meer dat mensen daadwerkelijk deze punten overnemen. Daarbij hoop ik dat de reports in niveau enigszins omhoog gaan. Het resultaat is dan dat ik alles weer wil lezen. Het niveau schommelt namelijk nu heel erg. Echter als het niet goed wegleest, klikken sommige mensen je post weg. Deze vaardigheden kun je wellicht ook gebruiken in je studie- of werkgerelateerde schrijven.

Intelligente mensen zien vaak de laatste versie als te simpel. Vinden hun versie met veel bijzinnen vaak mooier van stijl. Echter de laatste versie is makkelijker te lezen en te begrijpen. En dus uiteindelijk beter qua stijl. Taal is namelijk bedoeld om jezelf op 1 andere manier uit te drukken of verstaanbaar te maken.
Het Dating Doctors Jaarprogramma.

P.S. Ik bewonder en verwonder over mijn dochter en zoon. Ik indoctrineer ze met 2 dingen

1. dat ze nooit opgeven
2. dat fouten maken goed is om beter te worden.

MrHyde
DA Groupie - Wannabee
Berichten: 229
Lid geworden op: wo 21 jul 2010, 22:13
Sarge locaties: Bars, cafes, openbaar vervoer
Contacteer:

Re: Lees even deze 4 simpele regeltjes.

Berichtdoor MrHyde » di 11 jan 2011, 21:51

Met dank aan Smoothdoc een aangepaste versie. Beter leesbaar, waardoor mijn punt sterker naar voren zou moeten komen.


Lieve lieden,
Ik heb zojuist het zoveelste topic niet uitgelezen om een heel bekende reden: het is waarlijk onleesbaar. Daarom heb ik besloten een richtlijn te maken die uitlegt hoe je een verhaal schrijft. Deze richtlijn zal bestaan uit drie delen: deze introductie, een uiteenzetting over het daadwerkelijk schrijven van een verhaal en ten slotte een richtlijn voor het schrijven van reports. Het idee erachter is dat iedereen die een FR/LR of andersoortig verhaal wil posten, hieruit wat tips en informatie kan putten.

Het schrijven van een verhaal is een vaardigheid. Dit betekent dat het niet voor iedereen even makkelijk is. Gelukkig betekent het ook dat iedereen het kan leren. Het belangrijkste om bij een verhaal in het achterhoofd te houden is de vraag: komt mijn boodschap over bij de lezer? Je wilt tenslotte iets overbrengen. Komt die boodschap ook daadwerkelijk over? Bedenk zelf welke verhalen je (op dit forum) liever leest dan andere. Vaak zijn dit verhalen met een duidelijke structuur. Daarbij leest het lekker weg als ze in goed Nederlands zijn geschreven.
Hoe maak je dan zo’n structuur? De drie kerndelen van een verhaal zijn: begin, midden, eind. Dit klinkt logisch, maar elk deel heeft zijn unieke eigenschappen. In het begin introduceer je alle elementen die in de rest van het verhaal van belang zijn. Je zorgt er dus voor dat iedereen hier genoeg kennis opdoet om de rest van het verhaal te volgen. Eventueel kun je hier kort zeggen wat mensen kunnen verwachten. Kijk bijvoorbeeld naar de eerste alinea van mijn verhaal. Ik doe hierin drie dingen: ik zeg waarom ik dit opschrijf, het idee dat erachter zit en ik vertel hoe dit verhaal eruit komt te zien. Dit verhaal heeft weinig elementen, maar die eerste alinea geeft je wel een idee wat er in de rest van het verhaal staat.

Het midden is het eigenlijke verhaal. Hier gebruik je de eerder geïntroduceerde elementen om je verhaal te vertellen. Hoe je het verhaal vertelt, maakt niet heel veel uit. De meest eenvoudige manier is chronologisch (en toen gingen we dit, en toen dat, en toen…). Ik denk dat dit verder wel voor de hand ligt. Net als het begin heeft het einde een heel eigen functie. Hierin rond je het verhaal af. Zorg er dus voor dat er geen losse eindjes in je verhaal zitten. Je kunt het einde ook gebruiken voor een korte samenvatting, of om je boodschap nog eens extra kracht bij te zetten.
Naast de structuur is het ook belangrijk om op andere dingen te letten. Het meest basale is het correct schrijven van zinnen. Gelukkig is dit ook eenvoudig toe te passen. Een zin begin je met een hoofdletter en eindig je met een punt. Na de punt druk je niet op de entertoets, maar schrijf je gewoon door. Wanneer je een onderwerpje hebt afgerond, komt het moment dat je op die entertoets drukt en een nieuw onderwerpje begint. Mocht je dit ingewikkeld vinden, maak dan drie alinea’s: begin, midden en eind. Niet iedereen let zo op spelling als ik, maar www.vandale.nl is een handige site om woorden op te zoeken als je niet weet hoe je ze moet schrijven.

Ik hoop dat deze post nuttig is geweest. In het bijzonder voor degenen die niet goed wisten hoe ze een verhaal op papier moeten krijgen. Ik hoop stiekem nog meer dat mensen daadwerkelijk deze punten overnemen. Daarbij hoop ik ook nog dat de reports in niveau enigszins omhoog gaan. Het resultaat is dan dat ik alles weer wil lezen. Het niveau schommelt namelijk nu heel erg. Als je verhaal echter niet goed wegleest, klikken sommige mensen je post weg. Deze vaardigheden kun je wellicht ook gebruiken in je studie of werk, daar heb ik deze informatie ook vandaan.
Moeders houdt uw dochters binnen, MrHyde komt weer voorbij
http://visitingmissouri.wordpress.com

Jeffrey BlazTer
Kom ik nog wel uit mijn pc stoel ?
Berichten: 2287
Lid geworden op: do 03 dec 2009, 16:31
Sarge locaties: Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht
Twitter url: http://schoolofseduction.nl
Skype: jeffreygrune
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: Reglement voor Leden van DutchAttraction.nl

Berichtdoor Jeffrey BlazTer » di 08 feb 2011, 12:50

Vanaf 8 Februari 2011 is er een nieuw reglement actief op DutchAttraction.nl, dit reglement heeft alleen betrekking op de reclame. Onderstaande "richtlijnen" zijn nog steeds actief.

Voor het reglement klik hier!

Bedrijven krijgen 7 dagen de tijd om eventueel contact met mij op te nemen om een abonnement af te sluiten, over 7 dagen zal er dus geen reclame meer worden toegestaan op DA indien er geen abonnement af wordt gesloten.

Wij passen dan de handtekeningen van de leden aan waarin wel reclame staat!

Op deze manier hoop ik de kwaliteit op het forum te verhogen, of het werkt zullen we zien ^^

Groetjes,
Jeffrey / BlazTer


Terug naar “Aankondigingen, opmerkingen en verzoeken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten